DIY-haarkleuring met henna

DIY-haarkleuring met henna is een populaire methode om je haar op een natuurlijke manier te kleuren. Henna is een plantaardig product dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor het verven van haar en het creëren van mooie tinten. In dit artikel zullen we je alles vertellen over DIY-haarkleuring met henna, inclusief de voordelen, het proces en enkele handige tips.

Wat is henna?

Henna is een natuurlijke kleurstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de hennastruik, ook wel Lawsonia inermis genoemd. De bladeren worden gedroogd en vermalen tot een fijn poeder, dat vervolgens wordt gemengd met water om een pasta te vormen. Deze pasta kan worden aangebracht op het haar om het te kleuren.

Voordelen van DIY-haarkleuring met henna

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van DIY-haarkleuring met henna:

 • Henna is een natuurlijk product en bevat geen schadelijke chemicaliën, waardoor het veilig is voor gebruik op het haar.
 • Henna kan het haar versterken en glans geven, waardoor het er gezonder uitziet.
 • Henna is geschikt voor alle haartypes en kan worden gebruikt om verschillende tinten te creëren, variërend van rood en koper tot bruin en zwart.
 • Henna is duurzaam en vervaagt geleidelijk, waardoor je haar er natuurlijk blijft uitzien zonder uitgroei.

Hoe gebruik je henna voor DIY-haarkleuring?

Het proces van DIY-haarkleuring met henna kan enige tijd in beslag nemen, maar het resultaat is de moeite waard. Hier is een stapsgewijze handleiding:

 1. Bereid de hennapasta voor door het hennapoeder te mengen met warm water. Laat het mengsel enkele uren rusten, zodat de kleurstoffen vrijkomen.
 2. Was je haar grondig en zorg ervoor dat het vrij is van stylingproducten.
 3. Bedek je schouders met een oude handdoek om vlekken te voorkomen.
 4. Verdeel je haar in secties en breng de hennapasta gelijkmatig aan met een kwast of je handen. Begin bij de wortels en werk naar de punten toe.
 5. Wikkel je haar in plastic folie en laat de hennapasta minimaal 2 uur intrekken. Voor een intensere kleur kun je het ook een hele nacht laten zitten.
 6. Spoel je haar grondig uit met water totdat het water helder is. Gebruik geen shampoo, omdat dit de kleur kan vervagen.
 7. Laat je haar natuurlijk drogen en bewonder het prachtige resultaat van je DIY-haarkleuring met henna!

Handige tips voor DIY-haarkleuring met henna

Om het beste resultaat te krijgen bij het gebruik van henna voor DIY-haarkleuring, zijn hier enkele handige tips:

 • Test altijd een klein plukje haar voordat je de henna op je hele haar aanbrengt, om er zeker van te zijn dat je tevreden bent met de kleur.
 • Gebruik handschoenen om vlekken op je handen te voorkomen.
 • Voeg andere natuurlijke ingrediënten toe aan de hennapasta om verschillende tinten te creëren. Bijvoorbeeld, voeg koffie toe voor een diepere bruine kleur of kamillethee voor een lichtere tint.
 • Als je grijs haar hebt, kan het nodig zijn om de hennapasta langer te laten intrekken om de gewenste dekking te krijgen.
 • Herhaal de henna-applicatie om de 4-6 weken om de kleur fris en levendig te houden.

DIY-haarkleuring met henna is een geweldige manier om je haar op een natuurlijke en veilige manier te kleuren. Met de vele voordelen en de mogelijkheid om verschillende tinten te creëren, is het geen wonder dat steeds meer mensen voor deze methode kiezen. Volg de stappen en tips in dit artikel en geniet van prachtig gekleurd haar!

Plaats een reactie