DIY nagelkunst: eenvoudige ontwerpen om thuis te proberen

Ben je op zoek naar een leuke en creatieve manier om je nagels op te fleuren? Dan is DIY nagelkunst iets voor jou! Met eenvoudige ontwerpen kun je thuis zelf aan de slag gaan en je nagels omtoveren tot ware kunstwerkjes. In dit artikel delen we een aantal leuke en makkelijke ontwerpen die je zelf kunt proberen.

Benodigdheden

Voordat je begint met het maken van je eigen nagelkunst, is het handig om een aantal benodigdheden in huis te hebben. Hieronder vind je een lijstje met de basisbenodigdheden:

 • Nagellak in verschillende kleuren
 • Nagellakremover
 • Nagelvijl
 • Nagelriemolie
 • Nagelstickers of sjablonen
 • Nagellakkwastjes in verschillende diktes
 • Topcoat

Eenvoudige ontwerpen

Nu je alle benodigdheden hebt verzameld, is het tijd om aan de slag te gaan met de eenvoudige ontwerpen. Hieronder vind je een aantal ideeën die je gemakkelijk thuis kunt proberen:

1. French manicure met een twist

Een klassieke French manicure is altijd een goede keuze, maar je kunt er ook een leuke twist aan geven. In plaats van de traditionele witte tip, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gekleurde tip. Gebruik hiervoor een dun nagellakkwastje en breng een dunne lijn van een andere kleur aan op de uiteinden van je nagels. Dit geeft een speels effect aan je manicure.

2. Ombré nagels

Ombré is een populaire techniek waarbij je een geleidelijke overgang van kleuren creëert. Voor ombré nagels kun je verschillende kleuren nagellak gebruiken die goed bij elkaar passen. Breng eerst een lichte kleur aan op je nagels en laat dit drogen. Vervolgens breng je een donkerdere kleur aan op een make-up spons en dep je dit op de nagels. Door de spons te deppen, creëer je een geleidelijke overgang van kleuren.

3. Polka dot nails

Polka dot nails zijn vrolijk en makkelijk te maken. Gebruik een nagellakkwastje met een dunne punt of een dotting tool om stipjes te maken op je nagels. Je kunt kiezen voor één kleur stipjes, maar het is ook leuk om verschillende kleuren te gebruiken. Laat de stipjes goed drogen en breng vervolgens een topcoat aan om je ontwerp te beschermen.

4. Marble nails

Marble nails zijn een echte eyecatcher. Voor dit ontwerp heb je twee of meer kleuren nagellak nodig die goed bij elkaar passen. Breng eerst een basislaag aan en laat dit drogen. Vervolgens druppel je een paar druppels van de verschillende kleuren nagellak op een stukje plasticfolie. Met behulp van een tandenstoker of een dun kwastje maak je een marmerpatroon door de kleuren door elkaar te bewegen. Druk je nagel voorzichtig op het patroon en laat het drogen. Herhaal dit voor al je nagels en breng tot slot een topcoat aan.

Tips en tricks

Om het beste resultaat te krijgen bij het maken van je eigen nagelkunst, hebben we nog een aantal handige tips en tricks voor je:

 • Zorg ervoor dat je nagels schoon en vetvrij zijn voordat je begint.
 • Gebruik een basecoat voordat je de nagellak aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten.
 • Laat elke laag nagellak goed drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt.
 • Experimenteer met verschillende kleuren en technieken om je eigen stijl te ontdekken.
 • Heb geduld! Het maken van nagelkunst vergt wat oefening, dus geef niet op als het de eerste keer niet perfect lukt.

Met deze eenvoudige ontwerpen en handige tips kun je thuis zelf aan de slag gaan met DIY nagelkunst. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer prachtige nagels die gezien mogen worden!

Plaats een reactie