Het maken van je eigen geurkaarsen met gedroogde bloemen

Ben je op zoek naar een creatieve en geurige hobby? Waarom probeer je niet het maken van je eigen geurkaarsen met gedroogde bloemen? Deze unieke en persoonlijke kaarsen zijn niet alleen een geweldige manier om je huis te verfraaien, maar ze verspreiden ook een heerlijke geur die je kunt aanpassen aan je eigen voorkeur. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je zelf geurkaarsen kunt maken met gedroogde bloemen.

Benodigdheden

Voordat je begint, is het belangrijk om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 • Sojawas of bijenwas
 • Een kaarsenlont
 • Een glazen pot of een andere geschikte container
 • Gedroogde bloemen naar keuze
 • Etherische oliën
 • Een dubbele boiler of een magnetronbestendige kom
 • Een thermometer
 • Een roerstokje
 • Een schaar

Stappenplan

Volg deze stappen om je eigen geurkaarsen met gedroogde bloemen te maken:

 1. Smelt de was: Begin met het smelten van de sojawas of bijenwas. Als je een dubbele boiler gebruikt, vul dan de onderste pan met water en plaats de bovenste pan met de was erin. Verwarm het water langzaam en laat de was smelten. Als je een magnetronbestendige kom gebruikt, plaats dan de was erin en verwarm het in intervallen van 30 seconden, waarbij je tussendoor roert.
 2. Voeg de geur toe: Zodra de was volledig is gesmolten, voeg je een paar druppels etherische olie toe aan de was en roer je het goed door. De hoeveelheid olie die je toevoegt, hangt af van hoe sterk je de geur wilt hebben. Experimenteer met verschillende oliën en mengsels om je eigen unieke geur te creëren.
 3. Plaats de lont: Bevestig de kaarsenlont in het midden van de glazen pot. Je kunt de lont op zijn plaats houden door een beetje gesmolten was op de bodem van de pot te gieten en de lont erin te plaatsen. Laat de was een paar minuten afkoelen en uitharden.
 4. Voeg de gedroogde bloemen toe: Nu is het tijd om je gedroogde bloemen toe te voegen. Plaats ze voorzichtig rondom de lont in de pot. Je kunt ervoor kiezen om een enkele bloemsoort te gebruiken of een mix van verschillende bloemen. Zorg ervoor dat de bloemen niet te dicht bij de lont komen, omdat ze anders kunnen verbranden wanneer de kaars wordt aangestoken.
 5. Giet de was in de pot: Giet voorzichtig de gesmolten was in de glazen pot, zorg ervoor dat de bloemen bedekt zijn maar de lont vrij blijft. Laat de was volledig afkoelen en uitharden voordat je verder gaat.
 6. Trim de lont: Zodra de kaars volledig is uitgehard, kun je de lont trimmen tot de gewenste lengte. Laat ongeveer een halve centimeter boven de was uitsteken.
 7. Geniet van je geurkaars: Steek de lont aan en geniet van de heerlijke geur die je zelf hebt gecreëerd. Vergeet niet om altijd een brandende kaars in de gaten te houden en nooit onbeheerd achter te laten.

Tips en variaties

Hier zijn enkele tips en variaties om je geurkaarsen met gedroogde bloemen nog specialer te maken:

 • Experimenteer met verschillende bloemen en geuren om je eigen unieke combinaties te creëren.
 • Voeg een paar druppels kleurstof toe aan de gesmolten was om je kaarsen een kleurrijke uitstraling te geven.
 • Gebruik verschillende soorten containers, zoals theekopjes, glazen potten of zelfs lege blikjes, om je kaarsen in te gieten.
 • Voeg een persoonlijk tintje toe door een lint of label om de pot te binden met de naam van de geur en de datum waarop je de kaars hebt gemaakt.
 • Gebruik gedroogde kruiden zoals lavendel of rozemarijn in plaats van bloemen voor een aromatische twist.

Met deze eenvoudige stappen en creatieve ideeën kun je je eigen geurkaarsen met gedroogde bloemen maken. Het is een leuke en ontspannende activiteit die je huis zal verfraaien en een heerlijke geur zal verspreiden. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van het maken van je eigen geurkaarsen!

Plaats een reactie