Hoe maak je de perfecte vlecht?

De vlecht is een tijdloze haarstijl die geschikt is voor elke gelegenheid. Of je nu naar een feestje gaat of gewoon een casual look wilt, een vlecht kan altijd. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je de perfecte vlecht kunt maken. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, met deze tips en trucs kun je een prachtige vlecht creëren.

Benodigdheden

Voordat we beginnen, is het belangrijk om de juiste benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 • Kam
 • Hairspray
 • Elastiekjes
 • Haarspelden
 • Eventueel haaraccessoires zoals linten of bloemen

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met vlechten, is het belangrijk om je haar goed voor te bereiden. Borstel je haar grondig om eventuele klitten te verwijderen. Als je fijn haar hebt, kun je wat textuur toevoegen door wat droogshampoo of haarspray aan te brengen. Dit zal helpen om je vlecht beter op zijn plaats te houden.

Stap 2: Kies het type vlecht

Er zijn verschillende soorten vlechten waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van het gewenste resultaat. Enkele populaire opties zijn:

 • De klassieke vlecht: Dit is de basisvlecht waarbij je het haar in drie gelijke delen verdeelt en deze over elkaar heen kruist.
 • De visgraatvlecht: Deze vlecht geeft een ingewikkelder uiterlijk door het haar in twee delen te verdelen en kleine plukjes van het ene deel naar het andere te verplaatsen.
 • De Franse vlecht: Dit is een elegante vlecht waarbij je het haar geleidelijk toevoegt terwijl je vlecht. Begin bij de haargrens en werk naar beneden toe.

Stap 3: Begin met vlechten

Nu je het type vlecht hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met vlechten. Volg deze stappen:

 1. Verdeel je haar in drie gelijke delen.
 2. Kruis het rechterdeel over het middelste deel.
 3. Kruis het linkerdeel over het nieuwe middelste deel.
 4. Blijf deze stappen herhalen, waarbij je steeds een nieuw deel haar toevoegt aan de buitenste delen terwijl je vlecht.
 5. Ga door tot je al het haar hebt gevlochten en zet het vast met een elastiekje.

Stap 4: Afwerking

Om je vlecht er perfect uit te laten zien, zijn er een paar afwerkingstechnieken die je kunt toepassen:

 • Trek voorzichtig aan de zijkanten van je vlecht om deze voller te maken.
 • Gebruik haarspelden om losse plukjes vast te zetten.
 • Spuit wat hairspray over je vlecht om deze op zijn plaats te houden.
 • Voeg haaraccessoires toe zoals linten of bloemen om je vlecht op te fleuren.

Stap 5: Oefenen, oefenen, oefenen

De sleutel tot het maken van de perfecte vlecht is oefenen. Hoe vaker je het doet, hoe beter je zult worden. Experimenteer met verschillende vlechtstijlen en technieken om te ontdekken wat het beste bij jouw haartype en gezichtsvorm past.

Met deze stappen en tips kun je nu zelf de perfecte vlecht maken. Of je nu kiest voor een klassieke vlecht, een visgraatvlecht of een Franse vlecht, met wat geduld en oefening kun je een prachtige vlecht creëren die de hele dag blijft zitten. Dus pak je benodigdheden en ga aan de slag!

Plaats een reactie