Inspiratie voor retro-makeuplooks en beautytrends

De wereld van make-up en beauty is voortdurend in beweging. Trends komen en gaan, maar sommige stijlen blijven tijdloos. Retro-makeuplooks en beautytrends zijn een perfect voorbeeld van tijdloze schoonheid. Of je nu geïnspireerd bent door de glamour van de jaren ’50 of de funky vibes van de jaren ’70, er is altijd wel een retro-look die bij jou past. In dit artikel zullen we je inspireren met verschillende retro-makeuplooks en beautytrends die je kunt uitproberen.

1. De klassieke pin-up look

Een van de meest iconische retro-makeuplooks is de pin-up look. Deze look is geïnspireerd op de glamour van de jaren ’50 en wordt gekenmerkt door volle, rode lippen, winged eyeliner en perfect gestileerd haar. Om deze look te creëren, begin je met een egale teint. Gebruik een foundation die past bij jouw huidskleur en werk eventuele oneffenheden weg met concealer. Breng vervolgens een matte poeder aan om je make-up op zijn plaats te houden.

Voor de ogen gebruik je een zwarte eyeliner om een winged effect te creëren. Trek een dunne lijn langs de wimperrand en laat deze uitlopen naar een scherpe punt aan het einde van je ooglid. Breng daarna meerdere lagen mascara aan om je wimpers voller te laten lijken. Voor de lippen kies je een rode lipstick in een matte finish. Breng deze aan met een lippenkwastje voor een nauwkeurige applicatie.

2. De bohemian chic look

Als je meer geïnspireerd bent door de jaren ’70, dan is de bohemian chic look iets voor jou. Deze look is natuurlijk en moeiteloos, met nadruk op zachte, aardse tinten en een natuurlijke glow. Begin met het aanbrengen van een lichte foundation of een getinte moisturizer om je huid te egaliseren. Gebruik vervolgens een bronzer om je gezicht te contouren en een gezonde gloed te creëren.

Voor de ogen kun je kiezen voor warme, bruine tinten. Breng een lichte kleur aan op het hele ooglid en blend dit goed uit. Voeg vervolgens een iets donkerdere tint toe in de crease om diepte te creëren. Maak de look af met een paar lagen mascara voor lange, volumineuze wimpers. Voor de lippen kun je kiezen voor een nudekleurige lippenstift of een lipgloss in een natuurlijke tint.

3. De glamoureuze Hollywood look

Als je van de glamour van de jaren ’40 houdt, dan is de glamoureuze Hollywood look iets voor jou. Deze look is geïnspireerd op de iconische filmsterren uit die tijd en wordt gekenmerkt door een stralende teint, smokey eyes en rode lippen. Begin met het aanbrengen van een foundation die past bij jouw huidskleur en werk eventuele oneffenheden weg met concealer.

Voor de ogen gebruik je een donkere oogschaduw in de crease en blend je dit goed uit. Breng vervolgens een zwarte eyeliner aan langs de wimperrand en vervaag dit lichtjes voor een smokey effect. Maak de look af met meerdere lagen mascara voor volle, lange wimpers. Voor de lippen kies je een rode lipstick in een matte of satijnen finish. Breng deze aan met een lippenkwastje voor een nauwkeurige applicatie.

4. De modieuze jaren ’60 look

De jaren ’60 waren een tijd van vernieuwing en experimentatie, ook op het gebied van make-up. De modieuze jaren ’60 look is geïnspireerd op de iconische Twiggy en wordt gekenmerkt door grote, sprekende ogen en een natuurlijke teint. Begin met het aanbrengen van een lichte foundation of een getinte moisturizer om je huid te egaliseren.

Voor de ogen gebruik je een witte oogschaduw op het bewegende ooglid en onder de wenkbrauw om de ogen te laten opvallen. Breng vervolgens een dunne lijn zwarte eyeliner aan langs de wimperrand en maak een kleine wing aan het einde van het ooglid. Maak de look af met meerdere lagen mascara voor lange, sprekende wimpers. Voor de lippen kun je kiezen voor een zachte, roze lippenstift of een lipgloss in een natuurlijke tint.

Met deze inspirerende retro-makeuplooks en beautytrends kun je een vleugje nostalgie toevoegen aan je dagelijkse make-uproutine. Of je nu kiest voor de klassieke pin-up look, de bohemian chic look, de glamoureuze Hollywood look of de modieuze jaren ’60 look, je zult er zeker stralend uitzien. Experimenteer met verschillende stijlen en ontdek welke retro-look het beste bij jou past. Laat je inspireren door het verleden en creëer je eigen tijdloze schoonheid!

Plaats een reactie