Natuurlijke recepten voor zelfgemaakte scheerschuim

Ben je op zoek naar een natuurlijk alternatief voor commerciële scheerschuim? Wil je graag zelf je scheerschuim maken met natuurlijke ingrediënten? In dit artikel delen we enkele eenvoudige recepten voor zelfgemaakte scheerschuim die je kunt proberen. Met behulp van deze natuurlijke recepten kun je je huid verzorgen en tegelijkertijd het milieu sparen.

Waarom kiezen voor natuurlijke scheerschuim?

Commerciële scheerschuimen bevatten vaak synthetische ingrediënten en chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je huid. Deze ingrediënten kunnen irritatie, roodheid en een droge huid veroorzaken. Daarnaast kunnen ze ook het milieu belasten, omdat ze niet biologisch afbreekbaar zijn en schadelijke stoffen kunnen achterlaten in het water.

Door te kiezen voor natuurlijke recepten voor zelfgemaakte scheerschuim kun je deze problemen vermijden. Natuurlijke ingrediënten zijn mild voor de huid en bevatten geen schadelijke chemicaliën. Bovendien kun je zelf bepalen welke ingrediënten je gebruikt, zodat je het helemaal kunt aanpassen aan jouw behoeften en voorkeuren.

Recept 1: Kokosolie scheerschuim

Kokosolie is een geweldig ingrediënt voor zelfgemaakte scheerschuim, omdat het de huid hydrateert en verzacht. Het heeft ook antibacteriële eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het voorkomen van infecties na het scheren.

Ingrediënten:

 • 1/2 kopje biologische kokosolie
 • 1/4 kopje sheaboter
 • 1/4 kopje amandelolie
 • 10 druppels essentiële olie naar keuze (bijvoorbeeld lavendel of pepermunt)

Smelt de kokosolie en sheaboter samen in een pan op laag vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de amandelolie en essentiële olie toe. Roer goed door en laat het mengsel afkoelen. Zodra het mengsel is afgekoeld, klop je het met een handmixer tot een luchtige consistentie. Bewaar het in een luchtdichte pot en gebruik het zoals je normaal gesproken scheerschuim zou gebruiken.

Recept 2: Aloë vera scheerschuim

Aloë vera staat bekend om zijn kalmerende en hydraterende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van irritatie en roodheid na het scheren.

Ingrediënten:

 • 1/2 kopje aloë vera gel
 • 1/4 kopje vloeibare castillezeep
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 10 druppels essentiële olie naar keuze (bijvoorbeeld tea tree of eucalyptus)

Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom. Giet het mengsel in een lege zeepdispenser of een luchtdichte fles. Schud goed voor gebruik en breng het aan op een vochtige huid voordat je gaat scheren.

Recept 3: Havermout scheerschuim

Havermout heeft verzachtende en exfoliërende eigenschappen, waardoor het een geweldig ingrediënt is voor zelfgemaakte scheerschuim. Het kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en het verzachten van de huid.

Ingrediënten:

 • 1/2 kopje havermout
 • 1/4 kopje warm water
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel yoghurt

Maal de havermout fijn in een blender of keukenmachine. Voeg het warme water, honing en yoghurt toe en meng goed door elkaar. Breng het mengsel aan op een vochtige huid en laat het een paar minuten intrekken. Scheer daarna zoals je normaal zou doen.

Conclusie

Met deze natuurlijke recepten voor zelfgemaakte scheerschuim kun je op een milieuvriendelijke manier voor je huid zorgen. Door te kiezen voor natuurlijke ingrediënten vermijd je schadelijke chemicaliën en help je het milieu te sparen. Probeer deze recepten uit en ontdek welke het beste werkt voor jouw huidtype. Geniet van een gladde scheerervaring zonder de zorgen van schadelijke ingrediënten!

Plaats een reactie