Natuurlijke remedies voor eczeem en jeukende huid

Eczeem en een jeukende huid kunnen erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke remedies die verlichting kunnen bieden. In dit artikel zullen we enkele van deze remedies bespreken en hoe ze kunnen helpen bij het verminderen van eczeem en jeuk.

1. Kokosolie

Kokosolie staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van jeuk en ontsteking. Breng een dun laagje kokosolie aan op de aangetaste huid en laat het intrekken. Herhaal dit meerdere keren per dag voor optimale resultaten.

2. Havermout

Havermout heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van jeuk en irritatie. Maak een havermoutpasta door havermout fijn te malen en te mengen met water. Breng de pasta aan op de huid en laat het enkele minuten intrekken voordat je het afspoelt.

3. Aloë vera

Aloë vera staat bekend om zijn helende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontsteking en jeuk. Snijd een aloë vera blad open en breng het sap direct aan op de aangetaste huid. Laat het sap volledig intrekken voordat je het afspoelt.

4. Tea tree olie

Tea tree olie heeft antiseptische eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontsteking en jeuk. Meng enkele druppels tea tree olie met een dragerolie, zoals kokosolie, en breng het aan op de aangetaste huid. Herhaal dit meerdere keren per dag.

5. Kamillethee

Kamillethee heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van jeuk en irritatie. Maak een kopje kamillethee en laat het afkoelen. Dep een schoon washandje in de thee en breng het aan op de aangetaste huid.

6. Appelazijn

Appelazijn heeft antiseptische eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontsteking en jeuk. Meng gelijke delen appelazijn en water en breng het aan op de aangetaste huid met een watje. Laat het enkele minuten intrekken voordat je het afspoelt.

7. Kurkuma

Kurkuma heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van jeuk en roodheid. Maak een pasta van kurkuma en water en breng het aan op de aangetaste huid. Laat het enkele minuten intrekken voordat je het afspoelt.

Naast deze natuurlijke remedies is het ook belangrijk om je huid goed te verzorgen en te hydrateren. Gebruik milde, parfumvrije zeep en vermijd het gebruik van irriterende stoffen zoals synthetische kleding en sterke reinigingsmiddelen. Daarnaast is het raadzaam om stress te verminderen, aangezien stress eczeem kan verergeren.

Als de symptomen aanhouden of verergeren, is het altijd raadzaam om een dermatoloog te raadplegen voor een professionele diagnose en behandeling.

Plaats een reactie