Stappenplan voor het creëren van de perfecte beach waves

Wil je graag die prachtige, nonchalante beach waves in je haar creëren? Met dit stappenplan leer je hoe je de perfecte beach waves kunt maken. Of je nu een feestje hebt, een dagje naar het strand gaat of gewoon een casual look wilt, beach waves zijn altijd een goede keuze. Volg deze eenvoudige stappen en geniet van je prachtige, zomerse kapsel.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het creëren van de beach waves, is het belangrijk om je haar goed voor te bereiden. Was je haar en gebruik een conditioner om het zacht en glad te maken. Breng vervolgens een hittebeschermend product aan om je haar te beschermen tegen de hitte van de stylingtools die je gaat gebruiken.

Stap 2: Haarverdeling

Verdeel je haar in verschillende secties. Dit maakt het gemakkelijker om de beach waves gelijkmatig aan te brengen. Je kunt je haar verdelen in twee of meer secties, afhankelijk van de dikte en lengte van je haar.

Stap 3: Krullen maken

Neem een krultang met een diameter van ongeveer 1 inch (2,5 cm). Begin met het krullen van de onderste sectie van je haar. Neem een pluk haar en wikkel deze om de krultang. Houd de krultang enkele seconden vast en laat de krul voorzichtig los. Herhaal dit proces voor alle plukken haar, werkend van onder naar boven.

Als je geen krultang hebt, kun je ook gebruik maken van andere stylingtools, zoals een stijltang of een krulborstel. Experimenteer met verschillende tools om te ontdekken welke het beste werkt voor jouw haartype.

Stap 4: Textuur toevoegen

Om de beachy textuur te creëren, kun je een zeezoutspray gebruiken. Spray de zeezoutspray gelijkmatig over je haar en gebruik je vingers om het product door je haar te verdelen. Dit geeft je haar die warrige, nonchalante look die zo kenmerkend is voor beach waves.

Stap 5: Haar fixeren

Om ervoor te zorgen dat je beach waves de hele dag blijven zitten, is het belangrijk om je haar goed te fixeren. Gebruik een haarspray om je waves op hun plaats te houden. Spray de haarspray op ongeveer 30 cm afstand van je haar en zorg ervoor dat je alle secties van je haar bedekt.

Stap 6: Finishing touch

Om je beach waves helemaal af te maken, kun je nog wat extra volume toevoegen aan de bovenkant van je haar. Dit kun je doen door je haar lichtjes te touperen bij de haaraanzet. Gebruik een kam met fijne tanden en kam je haar voorzichtig naar beneden om het geheel te verzachten.

Je kunt ook wat haaraccessoires toevoegen, zoals een bloemenkrans of een haarband, om je beachy look nog meer te accentueren.

En daar heb je het! Met dit stappenplan kun je eenvoudig de perfecte beach waves creëren. Experimenteer met verschillende technieken en producten om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw haar. Geniet van je prachtige, zomerse look en rock die beach waves!

Plaats een reactie