Stappenplan voor het maken van een vlechtkapsel met visgraatmotief

Een vlechtkapsel met visgraatmotief is een prachtige en trendy haarstijl die je kunt creëren voor verschillende gelegenheden. Of je nu naar een feestje gaat of gewoon je dagelijkse look wilt opfrissen, dit stappenplan helpt je om een perfect visgraatvlecht kapsel te maken. Volg de onderstaande stappen om dit elegante kapsel te bereiken.

Benodigdheden:

  • Kam
  • Elastiekjes
  • Haarspelden
  • Haarlak

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het voorbereiden van je haar. Borstel het grondig om eventuele klitten te verwijderen. Als je fijn haar hebt, kun je wat textuur toevoegen door een beetje droogshampoo aan de wortels aan te brengen. Dit zal helpen om je vlecht beter op zijn plaats te houden.

Stap 2: Haar verdelen

Verdeel je haar in twee gelijke delen. Dit kan gedaan worden door een rechte scheiding vanaf het midden van je voorhoofd tot aan de achterkant van je hoofd te maken. Zorg ervoor dat de scheiding netjes en recht is.

Stap 3: Begin met vlechten

Neem een klein plukje haar van de buitenkant van de linkerkant en breng het over naar de rechterkant. Doe hetzelfde aan de rechterkant en breng een plukje haar over naar de linkerkant. Herhaal dit proces totdat je de gewenste lengte van de vlecht hebt bereikt.

Stap 4: Visgraatmotief creëren

Om het visgraatmotief te creëren, verdeel je de vlecht in twee gelijke delen. Neem een klein plukje haar van de buitenkant van de linkerkant en breng het over naar de rechterkant. Herhaal dit aan de rechterkant door een plukje haar van de buitenkant naar de linkerkant te brengen. Blijf deze stappen herhalen totdat je de vlecht hebt voltooid.

Stap 5: Afwerking

Zodra je de vlecht hebt voltooid, kun je deze vastzetten met een elastiekje. Trek voorzichtig aan de zijkanten van de vlecht om het visgraatmotief beter zichtbaar te maken. Gebruik haarspelden om eventuele losse plukjes haar vast te zetten. Spray ten slotte wat haarlak om het kapsel op zijn plaats te houden en te zorgen dat het de hele dag blijft zitten.

Met dit stappenplan kun je gemakkelijk een prachtig vlechtkapsel met visgraatmotief creëren. Experimenteer met verschillende variaties en accessoires om je eigen unieke stijl te creëren. Of je nu een formele gelegenheid hebt of gewoon je dagelijkse look wilt verbeteren, dit kapsel zal zeker indruk maken!

Plaats een reactie