Stapsgewijze gids voor het creëren van een chignon-kapsel

Een chignon-kapsel is een elegante en klassieke haarstijl die perfect is voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, gala’s of formele diners. Het is een opgestoken kapsel waarbij het haar opgestoken en vastgemaakt wordt in een knotje aan de achterkant van het hoofd. In deze stapsgewijze gids zullen we je laten zien hoe je zelf een prachtige chignon kunt creëren.

Benodigdheden

Voordat we beginnen, is het handig om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

  • Kam
  • Borstel
  • Hairspray
  • Elastiekjes
  • Haarspelden
  • Haardonut of haarkussen (optioneel)
  • Decoratieve haarspelden of accessoires (optioneel)

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het kammen van je haar om eventuele klitten te verwijderen. Als je haar net gewassen is, kun je het ook borstelen om het glad en makkelijk hanteerbaar te maken. Breng vervolgens een beetje hairspray aan om je haar wat textuur en grip te geven.

Stap 2: Creëer volume

Om je chignon-kapsel wat volume te geven, kun je ervoor kiezen om een haardonut of haarkussen te gebruiken. Dit is een handig hulpmiddel dat je haar optilt en meer volume creëert. Plaats de haardonut of haarkussen op de achterkant van je hoofd, net onder de plek waar je de chignon wilt maken.

Stap 3: Maak een paardenstaart

Trek al je haar naar achteren en maak een paardenstaart op de plek waar je de chignon wilt hebben. Gebruik een elastiekje om de paardenstaart stevig vast te maken. Zorg ervoor dat de paardenstaart strak zit, zodat je chignon goed blijft zitten.

Stap 4: Creëer de chignon

Neem de paardenstaart en draai deze rond het elastiekje om een knotje te vormen. Blijf draaien totdat al het haar is opgenomen in de knot. Gebruik haarspelden om de chignon op zijn plaats te houden. Steek de haarspelden diagonaal in de chignon, zodat ze stevig vastzitten.

Stap 5: Finishing touch

Als je wilt, kun je nu wat decoratieve haarspelden of accessoires toevoegen om je chignon-kapsel wat extra flair te geven. Denk aan bloemen, parels of glinsterende spelden. Plaats ze strategisch rondom de chignon om een mooi accent toe te voegen.

Stap 6: Fixeer het kapsel

Als laatste stap kun je wat hairspray gebruiken om je chignon-kapsel te fixeren. Dit zorgt ervoor dat je kapsel de hele dag goed blijft zitten, zelfs tijdens het dansen of bewegen.

En daar heb je het! Met deze stapsgewijze gids kun je zelf een prachtige chignon creëren. Experimenteer met verschillende variaties en accessoires om je eigen unieke stijl te creëren. Of je nu een bruid bent die op zoek is naar een elegante bruidskapsel of gewoon een speciale gelegenheid hebt, een chignon-kapsel is altijd een goede keuze.

Plaats een reactie