Stapsgewijze gids voor het maken van vlechten

Vlechten zijn een populaire haarstijl die al eeuwenlang wordt gebruikt. Of je nu op zoek bent naar een elegante look voor een speciale gelegenheid of gewoon een leuke en praktische manier wilt om je haar uit je gezicht te houden, vlechten zijn altijd een goede keuze. In deze stapsgewijze gids zullen we je laten zien hoe je verschillende soorten vlechten kunt maken, van eenvoudige tot meer ingewikkelde stijlen.

Benodigdheden

Voordat we beginnen, is het handig om te weten welke benodigdheden je nodig hebt om vlechten te maken. Zorg ervoor dat je de volgende items bij de hand hebt:

 • Kam
 • Haarelastiekjes
 • Haarspelden
 • Haarlak (optioneel)

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met vlechten, is het belangrijk om je haar goed voor te bereiden. Kam je haar zorgvuldig om eventuele klitten te verwijderen. Als je fijn haar hebt, kun je wat textuur toevoegen door wat droogshampoo of haarspray aan te brengen. Dit zal helpen om je vlechten beter op hun plaats te houden.

Stap 2: Eenvoudige vlecht

De eenvoudige vlecht is een klassieke stijl die gemakkelijk te maken is. Volg deze stappen om een eenvoudige vlecht te maken:

 1. Verdeel je haar in drie gelijke delen: links, midden en rechts.
 2. Kruis het rechterdeel over het middelste deel, zodat het rechterdeel nu in het midden zit.
 3. Kruis het linkerdeel over het middelste deel, zodat het linkerdeel nu in het midden zit.
 4. Blijf deze stappen herhalen totdat je de gewenste lengte van de vlecht hebt bereikt.
 5. Zet de vlecht vast met een haarelastiekje.

Stap 3: Franse vlecht

De Franse vlecht is een iets meer ingewikkelde stijl, maar met een beetje oefening kun je het gemakkelijk onder de knie krijgen. Volg deze stappen om een Franse vlecht te maken:

 1. Begin met het scheiden van een sectie haar aan de voorkant van je hoofd.
 2. Verdeel deze sectie in drie gelijke delen, zoals bij een eenvoudige vlecht.
 3. Kruis het rechterdeel over het middelste deel, maar voeg bij elke kruising een klein beetje extra haar toe aan het middelste deel.
 4. Kruis het linkerdeel over het middelste deel, opnieuw met toevoeging van extra haar.
 5. Blijf deze stappen herhalen terwijl je steeds meer haar toevoegt aan de vlecht.
 6. Wanneer je al het haar hebt toegevoegd, ga je verder met een gewone vlecht en zet je deze vast met een haarelastiekje.

Stap 4: Visgraatvlecht

De visgraatvlecht is een prachtige en ingewikkelde stijl die er indrukwekkend uitziet. Volg deze stappen om een visgraatvlecht te maken:

 1. Verdeel je haar in twee gelijke delen: links en rechts.
 2. Neem een klein plukje haar van de buitenkant van het linkergedeelte en breng het over naar het rechtergedeelte.
 3. Neem vervolgens een klein plukje haar van de buitenkant van het rechtergedeelte en breng het over naar het linkergedeelte.
 4. Blijf deze stappen herhalen, waarbij je steeds kleine plukjes haar van de buitenkant naar het tegenovergestelde gedeelte brengt.
 5. Zet de vlecht vast met een haarelastiekje.

Stap 5: Afwerking

Om je vlechten langer te laten meegaan, kun je wat haarlak aanbrengen om ze op hun plaats te houden. Je kunt ook haarspelden gebruiken om losse plukjes haar vast te zetten. Experimenteer met verschillende vlechtstijlen en accessoires om je eigen unieke look te creƫren.

Met deze stapsgewijze gids voor het maken van vlechten ben je nu goed uitgerust om verschillende vlechtstijlen uit te proberen. Of je nu kiest voor een eenvoudige vlecht, een Franse vlecht of een visgraatvlecht, vlechten zijn een veelzijdige en stijlvolle optie voor elke gelegenheid. Dus pak je kam en haarelastiekjes en begin met vlechten!

Plaats een reactie